Hoe is het om te werken als Tapwachter?

Vijf jaar werkt Danny nu bij Tapwacht, en nog geen dag is hetzelfde geweest. “Dat vind ik zo fantastisch aan dit werk.

Gepubliceerd op: 17 maart 2023

Vijf jaar werkt Danny nu bij Tapwacht, en nog geen dag is hetzelfde geweest. “Dat vind ik zo fantastisch aan dit werk. Echt, dat meen ik! Elke dag ben ik onderweg, naar een andere klant en naar een andere opdracht. Werken als Tapwachter is geweldig.” 

Waarom ben je gaan werken als Tapwachter?

“Ik wilde eens iets heel anders doen met mijn technische achtergrond. Ik hou van afwisselend werk, ben graag onderweg en vind de horeca leuk. In mijn werk als Tapwachter komt dit allemaal samen. De ene dag installeer je een compleet nieuwe installatie, de andere dag ga je voor onderhoud naar een klant waar je vorig jaar een installatie geplaatst hebt. En soms ben je een dag alleen maar storingen aan het rijden. Werken als Tapwachter is altijd verrassend en uitdagend.”

Zou jij Tapwachter omschrijven als werken in de horeca of werken in facility management?

“Als Tapwachter pas je eigenlijk in heel veel hokjes. Het is eigenlijk vooral werken als monteur. Omdat onze klanten horecagelegenheden zijn, is het werken in de horeca. Maar met de service die we bieden, lijkt het ook wel op werken in facility management. Weet je, laten we het gewoon werken als Tapwacht noemen!”

Heb je veel moeten leren om Tapwachter te worden?

“Toen ik begon had ik wel een technische achtergrond, maar ik moest nog veel leren. Als Tapwachter ben je monteur, maar ook een beetje loodgieter en elektricien. Van Tapwacht mocht ik opleidingen volgen in elektrotechniek, biertechniek en koeltechniek. Dankzij Tapwacht ben ik nu ook officieel koelmonteur. Ze investeren echt in hun mensen en stimuleren doorgroeien binnen Tapwacht. Ik ben nu dan ook volwaardig monteur. Veel dingen leer ik mezelf ook aan, gewoon omdat het zo interessant is. Wie weet kan ik over een paar jaar wel adviseur worden en nieuwe klanten adviseren, dat lijkt me top.”

Waar ga je vandaag heen?

“Ik ben nu vanuit Amsterdam op weg naar Zeeland. Zo ver ga ik meestal niet, maar het is een mooie route en ik houd van autorijden. Vandaag ga ik een nieuwe installatie plaatsen in een bar van een Mexicaans-Argentijns restaurant. Leuk en vaak ook gezellig werk. Meestal ben je niet in je eentje aan het werk, maar zijn er meerdere vakmensen bezig. Ook al doen allemaal ons eigen ding, samen hebben we het erg leuk.”