Hoe is het om te werken als manager services bij Facilicom Solutions?

Brian Buijtendorp vertelt over zijn werk als manager services bij Facilicom Solutions."Kom bij Facilicom Solutions"

Gepubliceerd op: 17 maart 2023

Brian Buijtendorp: “Een grote organisatie die aanvoelt als een familiebedrijf”

 

Al tijdens zijn studie Facility Management aan de Haagse Hogeschool, maakte Brian Buijtendorp kennis met Facilicom Group. Direct na zijn afstuderen klopte hij bij Facilicom Solutions aan voor een baan. En met succes! Nu zo’n acht jaar later heeft hij al een aardige loopbaan achter de rug en is hij nog lang niet klaar bij Facilicom Solutions.

“Tijdens mijn studie heb ik ontzettend veel geleerd. Maar het valt een beetje in het niet bij de enorme ontwikkeling die ik heb doorgemaakt sinds ik bij Facilicom Solutions werk. Zeker nu ik al mijn carrièrestappen naloop sinds mijn start in 2014 als medewerker Customer Support bij Facilicom Solutions. Een perfecte functie om mee te beginnen omdat je er kennismaakt met alle facetten van de facilitaire dienstverlening binnen Facilicom Solutions. Mijn taken bestonden uit het ondersteunen van de facilitair coördinatoren door het opstellen van rapportages, inkoopfacturen boeken, contractbeheer en bemannen van de service desk voor klanten. Vooral in het begin was het heel hard werken, maar superleuk en leerzaam.

“Werken bij Facilicom Solutions was pittig, maar superleuk en vooral leerzaam.”

 

Iets meer dan een jaar later kwam er een positie vrij als Serviceline Manager bij een van onze klanten. Dit leek mij een mooie volgende stap in mijn carrière. Gelukkig vond mijn toenmalige manager dat ook en werd ik aangenomen. Voortaan ging ik elke dag naar Utrecht om erop toe te zien dat wij het contract met onze klant naleefden. Omdat elk contract anders is, moest ik me goed inlezen in alle gemaakte afspraken. Nu kon ik wel alles wat ik het jaar ervoor geleerd had bij Customer Support, in praktijk brengen. Terugkijkend heb ik in mijn eerste jaar bij Facilicom de basis gelegd voor mijn verdere carrière, die hopelijk gaat richting klantmanager.

Werken als Teamleider Customer Support was extra bijzonder;de plek waar ik zelf ooit begon


Nadat het contact in Utrecht afliep, kwam er meteen al een nieuwe uitdaging op mijn pad: Teamleider Customer Support in Huizen. Dit was weer geheel nieuw terrein voor me. Extra bijzonder was dat ik nu mensen aanstuurde op de plek waar ik zelf ooit begonnen was. Na verloop van tijd heb ik toch gekozen voor een opdracht dichterbij huis, in Rotterdam. Ik had de taak het supportteam in Rotterdam verder te professionaliseren: nieuwe systemen implementeren en meer zelfsturend maken. Dit was echt een geweldige tijd waar ik veel goede herinneringen aan heb.

Door alle doorgroeimogelijkheden bij Facilicom Solutions is er nog zo veel te ontdekken


Inmiddels ben ik alweer ruim twee jaar Manager Service en houd ik mij vooral bezig met het opzetten en implementeren van nieuwe diensten. Het leuke aan werken als manager services is het afstemmen van onze diensten op de behoeften en wensen van de klant. Dat maakt het afwisselend en creatief. Na alle verschillende functies en werkplekken van de afgelopen jaren, heb ik zeker nog ambities. Er is nog zo veel te ontdekken bij Facilicom en de doorgroeimogelijkheden zijn er ook echt. Met alle verschillende divisies hoef ik niet eens naar een andere werkgever te kijken, want Facilicom Group biedt mij zo veel mogelijkheden. En, minstens zo belangrijk, ik haal heel veel plezier uit werken in facility management. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en ruimte om mij verder te ontwikkelen. En er werken fijne mensen, we vormen echt een team.

Ga het gewoon doen!

 

Facilicom Group is een grote organisatie die aanvoelt als een familiebedrijf. Ook al zijn we allemaal anders, samen vormen we een sterk team. Elke collega is benaderbaar en staat open voor vragen, ideeën en hulp. Je voelt dat we allemaal werken aan hetzelfde doel: een blije klant. En mocht je net afgestudeerd zijn en denken ‘dat is te hoog gegrepen voor mij’? Ga het gewoon doen! Zolang je maar jezelf blijft en je niet anders voordoet dan je bent, kom je er wel. Kijk maar naar mij.”

Wil jij ook manager services worden en wil je werken bij Facilicom, dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij hebben namelijk regelmatig services vacatures. Bekijk de onderstaande vacatures en solliciteer.