Hoe is het om te werken als beveiliger bij Trigion

Shawna vertelt over haar werk als beveiliger bij Trigion. “Er wordt bij Trigion echt naar je geluisterd, alles is bespreekbaar.”

Gepubliceerd op: 20 maart 2023

“Ik koos voor Trigion omdat ik wist dat ik hier leuke collega’s zou krijgen.”

 

Shawna (21) begon met een Horeca-opleiding, switchte naar kinderopvang en werkt nu sinds een jaar als beveiliger bij Trigion. “Beveiliger kun je in principe overal worden”, zegt Shawna, “maar ik had tijdens een eerdere stage al eens kennisgemaakt met Trigion en wist dat ik hier in ieder geval leuke collega’s zou krijgen.” Lees verder om te ontdekken hoe Shawna het werken in de beveiliging vindt. 

“Ik werk nu een jaar als beveiliger en ik ga echt elke dag met plezier naar mijn werk. Een gevoel dat ik niet eerder heb gehad. Het komt door de afwisseling in het werk, denk ik. Geen dag is hetzelfde. Zelfs al werk ik op een vaste locatie, het werk is altijd anders. Mensen zeggen vaak dat dit toch ook zo is in de horeca, maar ik vind van niet. In de horeca doe je veel hetzelfde werk. Tafels schoonmaken, mensen bedienen, tafels schoonmaken, nieuwe mensen bedienen, etc. Als beveiliger heb je veel verschillende taken en werkzaamheden, en die kunnen per minuut veranderen. Je bent niet alleen beveiliger, maar ook receptionist, portier, gastvrouw en EHBO’er tegelijk. 

“Werken als beveiliger betekent dat je veel vragen krijgt 
en zelf ook weer nieuwe dingen leert.”

 

Op de locatie waar ik werk komen elke dag heel veel verschillende mensen; personeel, bezoekers en leveranciers. Ik heb met iedereen leuk contact en zeker met de medewerkers heb ik al een goede band. Als je elkaar elke dag ziet, leer je elkaar steeds beter kennen. Door het uniform (her)kent iedereen de beveiliger. Dat betekent dat je ook vaak vragen krijgt, zo leer je zelf steeds ook weer nieuwe dingen. En mensen vertrouwen we er ook op dat jij voor hun veiligheid zorgt. Een belangrijke taak die ik heel serieus neem. Ik maak daarom ook altijd even oogcontact met iedereen binnenkomt, zodat ik weet dat ze mij gezien hebben en kan ik de mensen even kan scannen. Want als beveiliger moet je alles in de gaten hebben, vriendelijk en alert tegelijk zijn. 

“Er wordt bij Trigion echt naar je geluisterd, alles is bespreekbaar.” 


Afhankelijk van je dienst, ben je als beveiliger ook de eerste of laatste persoon op locatie. In de ochtenddienst loop je de openingsronde en start je alles op nog voor het personeel er zelf is. En in de avonddienst sluit je af, zorg je dat alle deuren en ramen gesloten zijn en de locatie echt helemaal leeg is. Eerst loop je de rondes nog samen met collega’s, zij leren mij echt ontzettend veel. Ik werk in een vast team van ervaren beveiligers die echt de tijd nemen om dingen uit te leggen. Ze laten me zelf dingen ontdekken en springen bij als de situatie erom vraagt. Ik heb ook een heel fijne teamleider die me de ruimte geeft om me te ontwikkelen. Er wordt echt naar mij geluisterd. Toen ik net begon met werken in de beveiliging heb ik veel verschillende locaties gezien. Zo kon ik ontdekken wat ik echt wilde en wat er bij mij past. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de locatie waar ik nu werk. Bij Trigion kun je echt je wensen aangeven, alles is bespreekbaar.”