Werken bij ATA

Werken bij ATA

Stichting ATA (Alarmering Thuiszorg Amsterdam) ondersteunt ouderen die langer zelfstandig en veilig thuis willen wonen. Wij zijn specialist in persoonsalarmering en staan dag en nacht klaar voor onze cliënten.

Over ATA 

ATA is een onafhankelijke professionele organisatie waar professionals werken die allemaal liefde hebben voor de zorg.


Stichting ATA ondersteunt ouderen die langer zelfstandig en veilig thuis willen wonen. Wij zijn specialist in persoonsalarmering. Staan dag en nacht voor onze cliënten klaar. Ben jij op zoek naar een baan die afwisselend is maar ook heel dankbaar? Bekijk de vacatures van ATA.

In 1988 begonnen als een project voor de Amsterdamse ouderen zodat zij zo lang mogelijk veilig thuis konden wonen. Het was een groot succes want inmiddels is Alarmering Thuiszorg Amsterdam  (ATA personenalarmering) uitgegroeid tot een landelijke stichting met leden. ATA verzorgd inmiddels ook de telefonische beantwoording van zorgaanbieders en andere professionals in de zorg, zoals verloskundigen en huisartsen, waardoor deze eerstelijnszorg 24 uur per dag 7 dagen in de week bereikbaar werd.

Niet alleen in Amsterdam en omstreken biedt ATA een onmisbare bijdrage in het veilig thuis kunnen blijven wonen van ouderen, maar kunnen er meer dan 15.000 alarmeringsklanten door heel Nederland vertrouwen op de betrouwbaarheid van ATA Personenalarmering. Wij werken hierin samen met de grote zorgaanbieders

Altijd in de buurt 

Lokaal samenwerken

Onze basis is in de buurt. Dat kan zijn het buurthuis, de sportclub of de school, maar het vaakst is ons hoofdkwartier te vinden in de nabijheid van de huisarts. Dat is geen toeval: ruim driekwart van alle wijkbewoners bezoekt wel eens de huisarts of het gezondheidscentrum en eerstelijns zorgverleners hebben veel kennis over wat er speelt in de wijk en bij de bewoners. We brengen meer samenhang in zorg en ondersteuning, zodat meer mensen geholpen kunnen worden. De huisarts wordt ontlast en houdt tijd over om problemen aan te pakken, samen met de wijkverpleging, thuiszorg, wijkteams en sociale ondernemingen.

Onze missie

Onze aanpak

De manier waarop zorg en welzijn in Nederland georganiseerd zijn is beperkt houdbaar. De kosten stijgen, de vraag neemt toe en er is veel te weinig menskracht en budget beschikbaar om het systeem in stand te houden. Gelukkig kan het anders. Er is verandering nodig in de manier waarop de traditionele zorg in het sociale domein is georganiseerd. Mensen staan onnodig langs de zijlijn. Incluzio kiest voor radicaal integraal. De behoefte van onze klant staat op nummer één. Daarna gaan we kijken wat er nodig is om zelfredzaamheid te bereiken en van welke (wettelijke) regelingen we daarvoor gebruik kunnen maken. Daarbij kijken we naar het totaalbeeld: we integreren zorg, dienstverlening en het sociale domein. We bundelen de bijbehorende geldstromen en maken daar gericht en efficiënt gebruik van. Zo kunnen we goede zorg en ondersteuning bieden aan meer mensen tegen minder geld.

Bij Incluzio krijg je de ruimte en verantwoordelijkheid om samen met wijkbewoners te werken aan een betere buurt.

Onderdeel van Incluzio

ATA is een onderdeel van Incluzio en werkt intensief samen, om op de markt van zorg en welzijn maximale toegevoegde waarde te bieden voor individuele klanten en zorgorganisaties. Wij werken landelijk, hebben een eigen professionele meldkamer (24/7), eigen hulpverleners en een technische dienst die voor onze klanten klaar staan. Incluzio is integraal actief in de zorg, de dienstverlening en het sociale domein. Wij staan voor een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet. 

Solliciteer nu

Ontvang de nieuwste vacatures in de zorg