Werken bij Incluzio Leiderdorp Werken bij Incluzio Leiderdorp

Werken bij Incluzio Leiderdorp

Incluzio Leiderdorp werkt in één team van 30 professionals én met 185 vrijwilligers. We bieden maatwerk en vernieuwing in het sociaal werk en geloven in de zelfstandigheid van onze medewerkers, inwoners en klanten.

Over Incluzio Leiden

Incluzio Leiderdorp zorgt voor een mooie, sterke sociale basis voor de bewoners van Leiderdorp. 


Incluzio Leiderdorp werkt in één team van 30 professionals én met 185 vrijwilligers. We bieden maatwerk en vernieuwing in het sociaal werk en geloven in de zelfstandigheid van onze medewerkers, inwoners en klanten dit doen we samen met bewoners, partners, vrijwilligers en de gemeente. 

Sinds 1 januari 2019 is Incluzio in Leiderdorp verantwoordelijk voor de sociale ondersteuning van inwoners. De sociale ondersteuning beweegt mee met hun behoefte, is toekomstgericht, innovatief en daagt inwoners uit om zoveel mogelijk zelf aan zet te zijn. De sociale ondersteuning wordt geboden door één integraal team, waarin verschillende sociaal werkers vanuit verschillende rollen  met verschillende expertises complementair zijn aan elkaar en in korte lijnen nauw samenwerken met elkaar. Alle vrijwilligerscoördinatoren, seniorencoaches, activeringscoaches, vitaliteitscoaches, budgetcoaches, mantelzorgcoaches, buurtcoaches en jongerencoaches werken samen om van elke buurt een betere buurt te maken. 

Wij richten ons op het vergroten van eigen kracht, het (in)formeel netwerk en wederkerigheid van onze klanten, inwoners, vrijwilligers en ketenpartners. Onze visie op ons werk hebben we vertaald naar principes, waar we ons elke dag door laten leiden:

  • Wij werken integraal
  • Wij gaan Er-Op-Af en zijn open-minded
  • Wij sluiten aan op ambities en verlangens van inwoners
  • Wij geloven in de kracht van inwoners. Onze rol is stimulerend, coachend en regisserend
  • Wij werken toekomstgericht en zijn ambitieus met vernieuwing

Alle inwoners van Leiderdorp kunnen bij Incluzio Leiderdorp terecht voor ondersteuning en een goede oplossing voor een hulpvraag. We bekijken een hulpvraag vanuit verschillende kanten, want soms is de oplossing nét op een ander terrein te vinden. De samenwerking tussen onze preventieve medewerkers (welzijn), onze generalistische hulpverleners en andere ketenpartners zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en het Jeugd en Gezinsteam (JGT) is de kern van onze aanpak. In de praktijk zorgen we samen met onze klanten voor de ondersteuning die nodig is en past bij hun persoonlijke situatie. Want samen kunnen we zoveel meer!

Wil jij samen met ons werken aan een samenleving in Leiderdorp waarin iedereen meetelt? Bekijk dan onze vacatures.

Altijd in de buurt 

Lokaal samenwerken

De kracht van de lokale samenleving is onmisbaar. Onze buurtteammedewerkers denken mee, zoeken samen met de bewoner naar een oplossing en bieden concrete hulp. Het gaat erom dat de bewoners zelf weer verder kunnen. Aan ons de taak om te kijken of er mensen in de naaste omgeving zijn die kunnen helpen. Buren, familieleden of bekenden in de buurt maar ook mensen in de wijk met vergelijkbare vragen. Jij weet tenslotte wat er speelt in de buurt en in de stad.

Onze missie

Onze aanpak

Incluzio Leiderdorp gelooft in de kracht van inwoners. Met onze vitale dorpsteams kunnen we heel toegankelijk en van dichtbij hulp aanbieden. We zorgen voor nieuwe ontmoetingen en verbinden inwoners. Samenwerken is hierin ons sleutelwoord. Onze aanpak is pragmatisch, resultaatgericht en vooral gericht op ‘zelf doen’. Wij zien de mogelijkheden van de mensen, hun omgeving en sociale netwerk. Bewoners in hun eigen kracht zetten. Wij hechten veel waarde aan eigen verantwoordelijkheid voor het zoeken naar een oplossing en geloven dat daardoor de kans op succes wordt vergroot.

Geloof jij in de kracht van samen kunnen we zoveel meer? Sluit jij je aan bij onze enthousiaste ondernemende professionals? Bekijk snel onze vacatures

Onderdeel van Incluzio

Incluzio is onderdeel van een groot facilitair familiebedrijf. Dit heeft vele voordelen. In een familie zorg je voor elkaar. Je helpt elkaar, stimuleert elkaar en zorgt ervoor dat de andere het beste uit zichzelf en zijn werk haalt. Samen werken aan een inspirerende leefomgeving voor iedereen. Daar doen wij het voor. Wij willen van betekenis zijn voor onze klanten en de buurten waar wij actief zijn en aantoonbare resultaten boeken. Wij willen met elkaar het verschil maken.

Bekijk onze vacatures

Ontvang de nieuwste vacatures in de zorg