Werken bij Incluzio Enschede  Werken bij Incluzio Enschede 

Werken bij Incluzio Enschede 

Wij geloven in de kracht van inwoners. Incluzio Enschede bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Dat is waar wij voor staan. Geloof jij in de kracht van samen kunnen we zoveel meer? Bekijk dan onze vacatures.

Incluzio Enschede zet zich samen met partnerorganisaties, vrijwilligers en betrokken inwoners in om buurten leefbaarder, inclusiever en meer sociaal betrokken te maken. Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving: jong, oud, met of zonder beperking. Daarom ondersteunen wij iedereen in Enschede die daar hulp bij nodig heeft om hun leven zelf in te richten en het te kunnen leiden zoals zij het zelf willen.

Incluzio Enschede kent de sociale kaart. Zij heeft een groot netwerk en kent de wijken en mentaliteit van de inwoners. Elk stadsdeel heeft een integraal wijkgericht team van buurtwerkers en sociaal beheerders, aangestuurd door een teamcoach. Hierin werken we samen met inwoners en belangrijke partners binnen én buiten het welzijnsveld van de gemeente Enschede. Wij gaan in de wijk én op straat aan de slag, samen met inwoners. De coördinatie van Wijkwijzers is ook onderdeel van het wijkwelzijnswerk.

Wil jij ons helpen een bijdrage leveren aan het verbeteren van het wijkwelzijn in Enschede? Solliciteer dan snel op een van onze vacatures.

Lokaal samenwerken

De kracht van de lokale samenleving is onmisbaar. Onze buurtwerkers denken mee, zoeken samen met inwoners naar oplossingen en bieden concrete hulp. Het gaat erom dat de inwoners zelf weer verder kunnen. Aan ons de taak om te kijken of er mensen in de naaste omgeving zijn die kunnen helpen. Buren, familieleden of bekenden in de buurt maar ook mensen in de wijk met vergelijkbare vragen. Wij weten tenslotte wat er speelt in de buurt en in de stad.

Onze missie

Onze missie is dat iedere inwoner zo zelfstandig, gelukkig en gezond mogelijk kan leven. Samen met partners en inwoners hebben we gewerkt aan duurzame initiatieven waaronder Sociaal Tuinieren, Politiekids en het Crossbos. Ook hebben we verschillende bewonersgroepen in Zuid en West ondersteund. Vanuit buurtteam Stevenfenne zijn we samen met partners in de wijk zoals het jongerenwerk, gemeente en het wijkteam vroegtijdig op ondersteuningsvragen ingesprongen om geïndiceerde zorg te voorkomen.

Ontvang de nieuwste vacatures in de zorg