Werken bij Cordaan Thuisdiensten Werken bij Cordaan Thuisdiensten

Werken bij Cordaan Thuisdiensten

Als thuishulp mensen ondersteunen bij wat ze zelf niet meer kunnen. Of aan de slag als teamondersteuner, coördinator of in een andere functie?

Over Cordaan

Mensen helpen in hun eigen huis te blijven wonen.

 

Cordaan Thuisdiensten doet al meer dan tien jaar lang wat er achter onze naam staat: mensen thuis ondersteunen. Dat doen we in alle wijken van Amsterdam en in Diemen. Honderden thuishulpen zijn elke dag voor ons aan het werk. We komen over de vloer bij allerlei mensen. Mensen die recht hebben op ondersteuning volgens de Wmo, de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Ons werk doet ertoe. Mensen willen het liefst zolang mogelijk thuis blijven wonen, ook als ze ouder worden. Niet iedereen kan dat zomaar. Dan springen wij bij, met thuishulpen in Amsterdam en Diemen. Natuurlijk kunnen inwoners erop rekenen dat we hen het huishouden uit handen nemen. Zeker zo belangrijk vindt Cordaan Thuisdiensten het dat een klant ontdekt wat hij of zij zelf nog kan. Iemand zelfredzamer maken helpt immers ook om een inwoner langer zelfstandig te laten wonen. 

Dat ‘activeren’ van klanten kan al op een heel laagdrempelige manier. Bijvoorbeeld door hen te stimuleren samen wat in huis te doen: samen afwassen en afdrogen bij de één, samen stoffen bij de ander. Zo blijven klanten in beweging en daarmee fit. Thuishulpen hebben ook een belangrijke signalerende functie. Ze komen meestal eenmaal per week bij iemand over de vloer. Daardoor herkennen zij vaak als eerste dat er iets aan de hand is met de gezondheid van een klant. Om het vervolgens even met die klant te bespreken.

Zelforganiserende teams

Thuishulpen zijn bij Cordaan Thuisdiensten echte professionals. Daarom vinden we het niet meer dan normaal dat ze ook hun eigen planning maken, in overleg met de klant. Of zelf vervanging regelen, als het een keer nodig is. Achter de schermen staan teamondersteuners en coördinatoren klaar. Zij helpen onze thuishulpen bij vragen. Ook kunnen thuishulpen rekenen op extra training als zij dat willen. Een voorbeeld: ergonomisch werken of assertief optreden.

Onderdeel van Incluzio

Achter Cordaan Thuisdiensten staat een betrouwbare organisatie: die van Incluzio. Daarmee maken we deel uit van een netwerk van bedrijven met activiteiten in zorg, welzijn en dienstverlening. Bedrijven die elkaar aanvullen en versterken, met verschillende activiteiten. En met één missie: iedereen telt mee in de samenleving.

 

Regionaal en lokaal

Persoonlijke aandacht 

Cordaan Thuisdiensten is een kleurrijke organisatie in de regio Amsterdam en Diemen. Wij werken regionaal en komen thuis in elke wijk. Alle collega’s zijn gemotiveerd en weten een huis schoon en fris te krijgen. Je hebt ook een belangrijke sociale en signalerende functie. Dat vinden wij heel belangrijk. Jij komt tenslotte vaak over de vloer bij onze klanten dus vertrouwen en een band opbouwen horen erbij. Er is ook ruimte voor een praatje en een kopje koffie.

Arbeidsvoorwaarden

Thuishulp bij Cordaan

Wij geven onze collega’s balans. De balans tussen scholing en liefde voor je vak. Tussen aanpakken en aandacht. Tussen vakkundig werken en betrokkenheid bij je cliënten. Dat is wat Cordaan Thuisdiensten en haar medewerkers kenmerkt: het juiste evenwicht tussen professioneel en persoonlijk.

Dankzij jou doen mensen wat ze het allerliefst doen: zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen, in hun eigen vertrouwde omgeving. 

Wij bieden hulp aan mensen die niet zonder ons kunnen

Cordaan Thuisdiensten, een samenwerkingsverband van Cordaan & Incluzio. Wij zijn er voor iedereen die zelfstandig wil blijven wonen maar huishoudelijke ondersteuning nodig heeft. Mensen helpen bij het huishouden als ze zelf niet meer alles kunnen doen. Is dat waar je aan denkt bij het woord thuishulp? Klopt helemaal. Maar bij Cordaan Thuisdiensten ben je veel meer. Je bent voor jouw klant misschien wel een van de weinigen met wie hij of zij een praatje maakt.Meer weten over wat het werk bij Cordaan Thuisdiensten zo mooi maakt? Bekijk onze vacatures. 

Solliciteer nu

Ontvang de nieuwste vacatures in de zorg