Werken bij Incluzio Zaanstad Werken bij Incluzio Zaanstad

Werken bij Incluzio Zaanstad

Incluzio Zaanstad bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is. Samen met inwoners en partners maken we van iedere buurt een nog sterkere buurt. Geloof jij in de kracht van lokale samenwerking? Bekijk dan onze vacatures.

Over Incluzio Zaanstad

Incluzio bouwt mee aan een samenleving waarin iedereen meetelt en van betekenis is.


Samen met inwoners en partners maken we van iedere buurt een nog sterkere buurt. In onze visie staan zelfregie en minder afhankelijkheid van professionals, meer steun vanuit de gemeenschap en netwerken centraal. Wij zien de kracht van inwoners en stimuleren hen om hun talenten verder te ontwikkelen. Incluzio is een jonge snelgroeiende organisatie en staat voor inclusiviteit, meedoen en van betekenis zijn. Ons motto is: Elke buurt een betere buurt

De huidige sociale wijkteams van Krommenie, Wormerveer, Zaandam West Oude Haven en Zaandam Oost Kogerveld worden ondergebracht bij Incluzio Zaanstad. Vier wijken met elk hun eigen vraagstukken, kwaliteiten en dynamiek. De invulling van de rol van het wijkteam gaat wel wat veranderen. We gaan minder doorverwijzen naar aanvullende hulpverleners en meer individuele begeleiding en hulpverlening oppakken. Dat betekent snellere ondersteuning en minder verschillende hulpverleners. Dat doen we door integraal te kijken, onze hands-on mentaliteit en ondersteuning dichtbij in de wijken te organiseren. 

Ook worden diverse welzijnsopdrachten ondergebracht bij Incluzio Zaanstad. Met onze dienstverlening staan we voor verlichten van mantelzorgers, langer thuis wonen bij ouderen, ontwikkelen van talenten van jongeren, helpen bij het verkrijgen van overzicht bij mensen met geldzorgen of het faciliteren van inwoners die met elkaar initiatieven willen opzetten in de buurt.

Omdat steeds meer beroep wordt gedaan op zwaardere vormen van zorg , is tijdige sociale ondersteuning belangrijk. Zwaardere zorg wordt hiermee voorkomen. Juist door preventieve en algemene welzijnsvoorzieningen te bundelen, leidt dat tot een meer gestroomlijnde dienstverlening op sociaal gebied voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, het samenspel tussen onze preventieve medewerkers (welzijn), onze generalistische hulpverleners en andere ketenpartners wordt de kern van onze aanpak! Wij zetten in op zoveel mogelijk continuïteit van de dienstverlening. Samen met de andere (zorg)partners werken wij aan een nog betere buurt voor iedereen in Zaanstad. 

Sinds 1 januari 2019 is Incluzio actief als uitvoerder van vier sociale wijkteams. Wij treden naar buiten onder de naam Sociaal Wijkteam Zaanstad. De inwoners van Zaanstad zijn onze klanten, de gemeente Zaanstad is onze opdrachtgever. Samen met onze partners in Zaanstad zorgen wij ervoor dat de juiste ondersteuning voor elke Zaankanter beschikbaar is. Soms komt deze uit het (eigen) netwerk of door wat er al wordt georganiseerd in de wijk. Als er meer nodig is wordt de juiste ondersteuning samen met de klant bepaald en georganiseerd. Onze collega’s werken innovatief, enthousiast, daadkrachtig en zijn expert in het sociaal domein. Doe jij mee?

Altijd in de buurt 

Lokaal samenwerken

Als mensen in een buurt graag werkervaring willen opdoen kunnen wij als onderdeel van een groot familiebedrijf ons netwerk inzetten om mensen aan de slag te helpen. Bijvoorbeeld in het onderhoud van de wijk, wat de leefbaarheid weer ten goede komt. Zo kunnen wij het verschil maken en bouwen aan een leefomgeving voor iedereen.

Onze missie

Onze aanpak

Incluzio gaat niet primair voor winst, maar willen wel winst maken om te bewijzen dat we gezond werken. Die winst kunnen we vervolgens herinvesteren in ons bedrijf om zo ons maatschappelijke resultaat te verbeteren. Daar profiteert de gemeente van. Daar profiteert de wijkbewoner van. Dus ook de hele buurt. Zo maken wij van elke buurt een betere buurt.

Om resultaten te behalen en vernieuwing te brengen kleuren we graag buiten de lijntjes.

Onderdeel van Incluzio

Incluzio is onderdeel van een groot facilitair familiebedrijf. Dit heeft vele voordelen. In een familie zorg je voor elkaar. Je helpt elkaar, stimuleert elkaar en zorgt ervoor dat de andere het beste uit zichzelf en zijn werk haalt. Bij Facilicom Group en dus ook bij Incluzio zorgen we goed voor elkaar. Samen werken aan een inspirerende leefomgeving voor iedereen. Daar doen wij het voor. Wij willen van betekenis zijn voor onze klanten en de buurten waar wij actief zijn en aantoonbare resultaten boeken. Wij willen met elkaar het verschil maken.

Bekijk alle vacatures bij Incluzio

Ontvang de nieuwste vacatures in de zorg