Hoe is het om te werken als Bid manager bij Gom?

Mathijs Gerards vertelt over zijn ervaring als Bid manager bij Gom. 

Gepubliceerd op: 19 oktober 2023

Na zes jaar elders te hebben gewerkt als bid manager, was Mathijs toe aan een nieuwe stap in zijn carrière. De schoonmaakbranche stond niet direct bovenaan zijn lijstje van favoriete sectoren om in te werken, maar na een goed gesprek was Mathijs om. Inmiddels werkt hij alweer ruim anderhalf jaar bij Gom en heeft hij zijn draai helemaal gevonden.

"Efficiëntie en duurzaamheid: waarom ik zo trots ben om bid manager te zijn bij Gom"

“De wereld van de schoonmaak biedt veel meer uitdaging dan je misschien zou denken en dat zeg ik uit ervaring. Het draait niet alleen om het schoonhouden van een kantoor, maar juist om het creëren van een positieve impact op mensen en de maatschappij. Duurzame inzetbaarheid is een mooi voorbeeld. Innovatie speelt ook een belangrijke rol binnen de schoonmaakbranche, zoals schoonmaakrobots die mijn collega’s ondersteunen in hun werkzaamheden. Er zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen die de efficiëntie vergroten en de impact op het milieu verminderen. Daarom ben ik zo enthousiast over deze branche en over mijn functie als bid manager bij Gom”.

"Inspirerende uitdagingen: Hoe ik als bid manager verschillende belangen samenbreng voor succesvolle aanbestedingen"

“Ik heb als bid manager een rol als projectleider en ben ik verantwoordelijk voor het begeleiden van aanbestedingen en offerte trajecten. Ik zorg ervoor dat het hele proces goed verloopt, van begin tot eind. Vanaf het organiseren en leiden van de kick-off tot aan de laatste reviewsessies, ik zorg ervoor dat alle benodigde informatie wordt verzameld of dat de aanbieding naadloos aansluit op de behoefte van de klant. Het is een uitdagende rol die verschillende belangen samenbrengt. Als bid manager moet ik namelijk niet alleen rekening houden met wat Gom kan bieden, maar ook met wat de klant echt nodig heeft. Het draait allemaal om het vinden van een balans tussen deze twee aspecten.

Als bidmanager krijg ik de tijd om vanuit een helicopterview te kijken naar projecten. Dit geeft mij de mogelijkheid om zorgvuldig te werk te gaan en ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes geformuleerd is. Geen gehaast, maar echt de tijd nemen om elk detail in overweging te nemen. Met alle informatie in handen kan ik vervolgens aan de slag met het ontwikkelen van een effectieve bidstrategie.

De werkdruk bij Gom is goed,  ik heb een maximaal aantal tenders tegelijk lopen. Dit betekent dat er voldoende ruimte is om elke tender met de nodige aandacht en zorgvuldigheid aan te pakken. Kwaliteit staat voorop en dat merk je in alles wat we doen. Voor mij is dat heel belangrijk om de rol als bid manager goed te vervullen, ik ben de regisseur van het hele proces”.

“Bid manager bij Gom: Het geheim achter ons succesvolle teamwerk en diversiteit in expertise"

Natuurlijk kan ik dit werk niet alleen. Dat vind ik zo fijn aan mijn functie als bid manager bij Gom. Wij werken met een team. Een team van collega's met hun eigen kwaliteiten en expertise op het gebied van schrijven, support, finance en sales. Afhankelijk van de vraag kan het team ook groter zijn, dat verschilt per project. En dat maakt echt het verschil!

In plaats van individuele targets, werken wij als team gezamenlijk aan één gedeeld doel. En dat is iets waar ik ontzettend blij mee ben. Ik merk zelf dat we hierdoor elkaar echt ondersteunen, motiveren en inspireren om het beste uit onszelf te halen. Natuurlijk betekent dit niet dat mijn persoonlijke ambitie verdwenen is. Ik wil nog steeds 1 op de 2 winnen en ik blijf mezelf uitdagen om mijn eigen doelen te bereiken”.

"Het beste uit jezelf halen: Hoe werken bij Gom mij elke dag inspireert om te streven naar succesvolle resultaten"

“Wat voor mij persoonlijk ook een groot voordeel is van werken bij Gom als bid manager is dat er zorgvuldige en weloverwogen keuzes worden gemaakt bij het inschrijven. En geloof me, ik heb het anders gezien in mijn eerdere rollen bij andere organisaties. Dit betekent dat we alleen worden ingezet als we op basis van data inschatten dat kans van slagen reëel is. Dat geeft erkenning, ik weet waarvoor ik het doe. Gericht werken aan succesvolle inschrijvingen, dat motiveert mij om elke keer weer het beste uit mezelf te halen.

“Het resultaat mag er zijn, ongeacht het "cijfer"

Het wachten op een gunningsbericht is net alsof je meedoet aan een wedstrijd waarbij je van te voren niet weet of je de hoofdprijs gaat winnen of met lege handen achterblijft. Wij willen dat ons werk de aandacht trekt en de klant overtuigt om voor ons te kiezen. En ongeacht de uitkomst weten we één ding zeker: we hebben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. Natuurlijk hoop ik altijd op een geweldig “cijfer” net zoals vroeger op school nadat ik een toets had gemaakt”.

 

Bekijk de vacatures