De perfecte balans tussen werk en privé
“Voor mij was de overstap naar bedrijfscatering de ideale oplossing. Ik kon werken van maandag tot en met vrijdag, met de weekenden, avonden en feestdagen vrij. Dit bood mij de perfecte balans tussen mijn passie voor horeca en hospitality en mijn privéleven. Horeca en hospitality is echt mijn ding, dus dit was echt de perfecte oplossing voor mij."
"Bedrijfscatering was echt de perfecte oplossing voor mij. Ik kon werken van maandag tot en met vrijdag, met de weekenden, avonden en feestdagen vrij."
Jan – cateringmanager bij Food&i
Uitdagingen en nieuwe kansen
“Natuurlijk waren er ook uitdagingen, zoals tijdens de coronaperiode, maar ik zit nu alweer 2,5 jaar helemaal op mijn plek. Bij Food&i heb ik kunnen aangeven dat ik niet meer op een vaste locatie wilde werken. Gelukkig was dat geen probleem. Nu werk ik als cateringmanager op verschillende locaties, wanneer een andere cateringmanager op vakantie is bijvoorbeeld, val ik voor diegene in. Naast mijn werk op de vloer, ben ik nu ook verantwoordelijk voor de planning van de regiopool en begeleid ik nieuwe collega's die via Buitengewoon bij ons komen werken.”
Begeleiden en opleiden van nieuwe collega's
Jan speelt een belangrijke rol in het begeleiden van mensen die terugkeren in het arbeidsproces. “Wij werken nauw samen met Buitengewoon. Buitengewoon helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden van waardevol werk. Samen met een jobcoach bied ik nieuwe collega’s die, via Buitengewoon bij ons aan de slag gaan, de kans om weer een werkritme op te bouwen en te ontdekken of het werk bij hen past. Na ongeveer acht weken is iemand klaar gestoomd om aan de slag te gaan als cateringmedewerker. Het belangrijkste is dat je gastgericht bent, een glimlach op je gezicht hebt en service kunt verlenen. Ik vind het belangrijk om nieuwe collega’s aandacht te geven en ga regelmatig langs voor een kop koffie, zodat ze weten dat ze altijd bij mij terechtkunnen als het nodig is.”
Schiphol: een fantastische locatie om te werken
“Voor mij is Schiphol een geweldige plek om te werken. De werksfeer is anders en het is dynamisch, daar hou ik van. Ik werk voornamelijk op Schiphol Oost, bij de kantoren en hangaren. Hier komen geen vakantiegangers.”
Een typische werkdag
“Op elke locatie staat een team, en dat team mag ik dan aansturen als cateringmanager. Wij bereiden met het hele team gezonde, duurzame en voornamelijk vegetarische gerechten volgens een zorgvuldig samengesteld menu van Food&i. Het team zorgt ervoor dat alle gerechten klaarstaan voor de lunch, die op buffetten wordt gepresenteerd voor de klanten. Tijdens de lunch maak ik een praatje met klanten of stellen ze vragen over de gerechten. Ik ben trots als klanten zeggen dat ze heerlijk hebben gegeten. Naast de lunch doen wij ook banketing. Wij regelen dan lunches tijdens vergaderingen, koffie met lekkers voor ochtendvergaderingen of borrels met lekkere hapjes. Afhankelijk van de wensen van de klant, regelen wij het.”
Passie voor mensen en waardering
“Wat ik zo mooi vind aan mijn werk, is de afwisseling en het contact met mensen. Elke dag is anders, ook al zijn de grote lijnen hetzelfde. Ik haal voldoening uit het zorgen voor anderen en het ontvangen van waardering van tevreden gasten. Voor mij is het belangrijk om in een team te werken waar goede communicatie, gedeelde verantwoordelijkheid en waardering centraal staan. Ik ga altijd met een positief gevoel naar mijn werk. Ik ben een echte doener, geen type dat de hele dag achter een bureau kan zitten.”
Jan's verhaal laat zien hoe passie, hard werken en een positieve instelling kunnen leiden tot een mooie carrière in de bedrijfscatering. Zijn liefde voor mensen en eten komt elke dag tot uiting in zijn werk op Schiphol, waar hij met trots zorg draagt voor zijn gasten en collega's. Ben jij enthousiast geworden? Bekijk de openstaande vacatures van Food&i.