Hoe is het om te werken als beveiliger bij Trigion?

Annelies vertelt over haar werk als beveiliger bij Trigion. In 2016 is ze bij Trigion gaan werken en voelt Annelies zich hier helemaal thuis.

Gepubliceerd op: 15 augustus 2023

Annelies begon haar carrière bij een grafisch bedrijf. Na een reorganisatie kwam er na 21 jaar een einde aan haar baan. Stil zitten is niets voor Annelies, ze wilde blijven werken en iets doen wat waarde heeft. Zo is ze terecht gekomen in de beveiliging. In 2016 is ze bij Trigion gaan werken en voelt Annelies zich hier helemaal thuis.

“In de beveiligingsbranche zit ik echt op mijn plek”

“Ik wilde na het aflopen van mijn vorige baan echt iets heel anders gaan doen, iets doen waarbij ik als persoon van waarde ben en zo ben ik in de beveiliging terecht gekomen. En daarbij vind ik het belangrijk om te werken met mensen. In de beveiliging heb ik beide gevonden, ik zit echt op mijn plek.”

“Werken als beveiliger is een verantwoordelijke en afwisselende baan” 

“Werken als beveiliger brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Een van mijn belangrijkste taken is het bewaken van de veiligheid van de locatie én van de mensen die op deze locatie werkzaam zijn. Ook ben ik waakzaam bij het identificeren en aanpakken van veiligheidsrisico’s binnen de locatie zoals bijvoorbeeld brandgevaar. Maar ik ontvang ook bezoekers op de locatie wanneer zij zich melden bij de receptie. Ik ben meestal de eerste persoon die de bezoeker ziet en voor mij is dit gelijk het moment om de bezoeker subtiel te screenen. Ook zit ik regelmatig in de meldkamer en bewaak ik de verschillende beveiligingscamera’s. Het is echt heel afwisselend werk, geen dag is hetzelfde.”                                          

“Ons team werkt al jaren samen en zijn inmiddels een hechte groep”

“Ik voer regelmatig veiligheidscontroles uit, dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de locatie veilig is en veilig blijft. Werken als beveiliger op een vaste locatie vind ik heel fijn, zeker omdat ik de locatie goed ken. Het is blijft bijzonder dat de veiligheid van alle medewerkers die op de locatie aanwezig zijn, deels in mijn handen ligt. Maar ik doe dat niet alleen. Op een locatie ben je altijd met een team. Ik ben onderdeel van een leuk team, wij werken al jaren samen en zijn inmiddels een hechte groep. We vertrouwen elkaar 100%, en dat is heel belangrijk in ons werk.”

“Beveiliging is voor mij mensenwerk met waardering”

“Een veilige omgeving bieden voor zowel de bezoekers als de vaste medewerkers op de locatie, dat is waar ik het allemaal voor doe. Voor de bezoekers ben ik meestal het eerste aanspreekpunt. Het gebeurt regelmatig dat zij mij bedanken voor het warme welkom. Die waardering krijgen maakt me zo trots. Ik ben zo blij dat ik dit werk nog steeds met plezier kan doen.”

“Ik heb mijn werkgeluk gevonden in de beveiligingsbranche”

“De Corona periode die we gelukkig achter de rug hebben, was echt even wennen. We zaten met een deel van ons team in een bijna leeg gebouw, dat voelde zo raar. Gelukkig is dat voorbij en komen er dagelijks weer mensen op kantoor. Natuurlijk is het wel anders door het hybride werken maar regelmatig weer de vaste gezichten zien, is fijn. Die vaste gezichten zijn door de jaren heen collega’s geworden. Althans zo voelt het voor mij. Ik zorg ervoor dat iedereen zich veilig voelt op het werk. Dat is het beste wat ik elke dag kan doen, en ik hoop het nog lang te doen. Ik heb mijn werkgeluk gevonden in de beveiligingsbranche.”

Bekijk de vacatures