Hoe is het om te werken als recruiter bij Incluzio

De stap naar recruitment was voor mij een no-brainer. Ik kwam in contact met mensen in dit vak en het viel me op dat iedereen binnen recruitment zo energiek, positief en mensgericht was.

Gepubliceerd op: 25 augustus 2022

Hoi, Ik ben Ingrid, recruiter bij Incluzio. Ik ben 36 jaar en werk sinds 2021 bij Incluzio, onderdeel van Facilicom. 

Actief in het sociale domein

Incluzio is actief in het sociale domein, de zorg en huishoudelijke dienstverlening. Drie werkterreinen die in elke buurt of wijk aanwezig zijn, maar nog nergens echt integraal aangepakt worden. Mijn achtergrond zit in de kunstmanagement en ik heb een heel divers arbeidsverleden. Zo heb ik gewerkt in diverse theaters maar ook in de sales. Ik ben een energiek persoon en erg nieuwsgiering van aard, ik ben iemand die altijd alles wil(t) weten.

Iedereen binnen recruitment is zo energiek, positief en mensgericht

De stap naar recruitment was voor mij een no-brainer. Ik kwam in contact met mensen in dit vak en het viel me op dat iedereen binnen recruitment zo energiek, positief en mensgericht was. Daarnaast zag ik de passie die zij hadden in en over hun werk. En zo kwam van het één het ander en nu zit ik dus bij Incluzio als recruiter. 

Heel variërende werkdagen

Mijn werkdag is heel variërend. Het leuke vind ik dat ik niet weet hoe een dag er precies voor mij uit gaat zien. Het is binnen dit werkveld ook lastig om een gedetailleerde day-to-day planning op te stellen. Binnen het team waar ik zit werken we met wekelijkse doelen om voor sturing te zorgen. Aan de andere kant, alle kandidaten die bij mij binnenkomen sturen eigenlijk mijn dagen. Ik word bijvoorbeeld (ook) gebeld door kandidaten op momenten waar ik niet beschikbaar ben, deze probeer je dan later weer terug te bellen wat je niet altijd gepland hebt staan.Tijdens mijn werk ervaar ik een gezonde mix van het behandelen van sollicitaties, spreken van kandidaten tot het sturen van mijn team en het voeren van verschillende meetings met bijvoorbeeld de hiring managers. 

Een enorm team verspreid over Nederland

Het directe team binnen corporate recruitment Incluzio is vrij klein, maar alle hiring managers waar ik voor werk en mijn collega recruiters van andere bedrijven beschouw ik ook als onderdeel van mijn team, dus als je het zo bekijkt heb ik juist een enorm groot team verspreid over Nederland. Samen met mijn collega’s staan we voor het welzijn van alle burgers in Nederland, dit doen we in opdracht van diverse gemeentes. Ik ga geregeld op pad om het team te spreken zodat ik ook zie hoe het werkveld eruit ziet bij onze collega’s die het werk daadwerkelijk uitvoeren. Zorg en Welzijn klinkt wellicht (zo) stoffig en ontastbaar, terwijl de collega’s bij Incluzio juist heel vooruitstrevend zijn. Incluzio zoekt steeds naar actuele aansluiting binnen de maatschappij en als we moeten aanpassen doen we dat. stilstaan doen we in ieder geval niet. 

Je krijgt veel vrijheid om dingen te proberen

Binnen het recruitment team vind ik de organisatie heel plat, niemand heeft het idee dat iemand boven een ander staat. We hebben natuurlijk wel het gezamenlijke doel om een bijdrage te leveren aan het bedrijf, maar ik heb niet het gevoel dat ik vanuit een hiërarchische vorm hierin wordt gestuurd, er wordt immers ook een stukje zelfredzaamheid van je verwacht. Binnen Incluzio willen we graag dat je als collega actief meedenkt, je krijgt veel vrijheid om dingen te proberen.

Ik vind de manier van samenwerken tussen collega’s op en top. Over vijf jaar zie ik mezelf ook bij Facilicom te zitten, of dat ook binnen deze functie is durf ik niet te zeggen. Er zijn zoveel mogelijkheden binnen Facilicom, ik ervaar uitdaging in het werk, en ruimte ook ideeën te bespreken en mijn visie te mogen delen. Werken als recruiter is echt een privilege kijkend naar de hoogte van het salaris, het aantal vakantiedagen en de waardering voor mijn recruitmentexpertise. Natuurlijk ook ons kantoor in Schiedam is ook makkelijk bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto. 

Ik zou mijn functie echt aanraden aan iedereen die opzoek is naar een dergelijke functie als recruiter bij een zakelijke dienstverlener in de zorg. Ik doe werk dat ik leuk vind en ik vind werk een belangrijk onderdeel van mijn leven. En wat is nou leuker om te doen wat je echt leuk vindt. Het plaatsen van kandidaten in functies waar ze horen, maar ook de potentie uit iemand halen is echt waar ik energie van krijg. Daarnaast mijn collega’s kunnen verrassen met de potentie die een kandidaat kan hebben. De gedachte dat ik zowel de hiring manager als de sollicitant blij heb(t) gemaakt, dat ze elke dag happy naar hun werk gaan, dat maakt mij persoonlijk ook gelukkig.

Ook recruiter worden?

Bekijk de vacatures