Sven over zijn werkervaring als corporate recruiter

Sven vertelt over zijn werkervaring als Corporate Recruiter bij Facilicom Group.

Gepubliceerd op: 21 november 2023

Maak kennis met Sven Vos, Corporate Recruiter bij Facilicom Group. Na een aantal jaar als recruiter bij andere organisaties te hebben gewerkt, besloot hij ruim anderhalf jaar geleden de overstap te maken naar Facilicom Group.

Corporate Recruiter is meer dan alleen bemiddeling tussen kandidaat en opdrachtgever

“Als Corporate Recruiter maak ik deel uit van het centrale recruitmentteam en richt ik mij voornamelijk op het werven van staf- en managementposities voor de divisie Gom. Maar ook voor de andere divisies werf ik soms deze posities. Dat maakt mijn werk extra leuk want elke divisie is uniek met een eigen cultuur en werkwijze.”

“Bij mijn vorige werkgevers was ik meer een bemiddelaar tussen kandidaat en opdrachtgever, met weinig invloed op de processen. Ik vind het juist fijn om nauw contact te hebben met mensen, de persoon achter het cv te leren kennen en te onderzoeken waar de match zit met ons bedrijf. Dat miste ik in mijn vorige rol en dat heb ik wel kunnen vinden in mijn huidige rol als Corporate Recruiter. Ook heb ik nu meer eigenaarschap over mijn werkzaamheden en mijn planning. We werken hier gelukkig niet met harde targets, natuurlijk hebben we wel doelen gesteld die we als team willen realiseren.”

De werkdag van een recruiter

“Mijn werk als Corporate Recruiter is uitdagend en afwisselend. Geen dag is hetzelfde, hoe cliché dit ook klinkt misschien. Mijn focus ligt vooral op het selecteren van kandidaten op basis van hun cv en/of motivatie. Ook zorg ik voor de kennismakingsgesprekken en begeleid ik de kandidaten tijdens een sollicitatieproces. Ik heb een kennismakingsgesprek met de kandidaten en begeleid hen tijdens het gehele sollicitatieproces. De minder leuke gesprekken, zoals een kandidaat afwijzen, horen er helaas ook bij.”

"Mijn grootste drijfveer is  op zoek te gaan naar de manier waarop sollicitanten en Facilicom elkaar beter maken. Ik zoek dus eigenlijk naar iemands toegevoegde waarde en hoe dat past bij ons bedrijf. Het behalen van successen op deze manier geeft mij veel voldoening."

Het verhaal achter de match: de rol van Sven als Corporate Recruiter

"Ik wilde graag de stap maken van bureauzijde naar corporate om meer onderdeel te worden van een bedrijf. Het enthousiasmeren van potentiële kandidaten om bij ons te komen werken geeft mij veel energie." Bij zijn vorige werkgevers fungeerde Sven slechts als bemiddelaar tussen kandidaat en opdrachtgever, met weinig invloed op het proces. Hij hecht er juist waarde aan om nauw contact te hebben met mensen, de persoon achter het cv te leren kennen en te onderzoeken waar de match zit met Facilicom Group. “Dat miste ik in mijn vorige rol en dat heb ik kunnen vinden als Corporate Recruiter bij Facilicom."

Ontdek de vele groei- en ontwikkelingsmogelijkheden bij Facilicom Group

"Het leuke is ook dat ik de collega's zie binnenkomen die ik heb aangenomen. Daar heb je dan direct een klik mee, omdat ik het eerste aanspreekpunt was tijdens hun sollicitatieproces." Bij Facilicom Group staat de mens centraal. Het bedrijf verkoopt geen producten, maar levert diensten die worden uitgevoerd door mensen. Er wordt daarom gekeken naar meer dan alleen de naam of het papiertje; het individu staat centraal. Facilicom Group is een bedrijf dat gelijke kansen biedt aan iedereen. “Bij ons wordt er niet alleen gekeken naar iemands naam of papiertje, maar naar het individu als geheel. Diversiteit vinden wij heel belangrijk en we streven naar duurzaamheid in alles wat we doen.”

“Als Corporate Recruiter kom ik in contact met veel verschillende mensen, dat vind ik geweldig aan mijn functie. In deze rol moet je een open persoonlijkheid hebben, vragen durven stellen en beschikken over verschillende gesprekstechnieken en inlevingsvermogen. Ik moet iemand snel leren kennen om te kunnen bepalen of diegene past bij de vacature en ons bedrijf. Facilicom Group is een dynamisch bedrijf met volop mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Met diverse divisies en een breed scala aan diensten hebben we voor ieder wat wils. Ik kijk er elke keer weer naar uit om nieuwe collega’s te verwelkomen bij Facilicom Group!

Bekijk de recruiter vacatures