Hoe is het om te werken als klantmanager keyaccount bij Facilicom Solutions?

Mario Gielen vertelt over zijn ervaring bij Facilicom Solutions. "Facilicom stimuleert persoonlijke groei en ontwikkeling"

Gepubliceerd op: 17 maart 2023

Mario Gielen: “Bij Facilicom Solutions vond ik de uitdagende baan die ik altijd al wilde”

Vijftien jaar werkt Mario Gielen inmiddels bij Facilicom Group. Een behoorlijke tijd, zeker voor iemand die zichzelf omschrijft als ‘een type dat niet graag lang hetzelfde werk doet’. Wat deed Mario de afgelopen jaren bij Facilicom en waarom werkt hij er nog altijd?

“Direct na mijn afstuderen in 2007, ben ik gestart bij Facilicom Group. Een logische keuze als je kijkt naar mijn studie: Facilitair Management aan de Hogeschool Zuyd. Ik kreeg de kans om deel te nemen aan het traineeship van Facilicom. Als managementtrainee werk je op verschillende plekken, volg je een intensief ontwikkelingsprogramma en draai je mee met speciale projecten. In het eerste jaar van mijn traineeship werkte ik voor Axxicom, huishoudelijke ondersteuning, en in het tweede jaar werkte ik bij Gom schoonhouden. Twee totaal verschillende bedrijfsonderdelen, maar beide even uitdagend. Ook omdat je als trainee wordt uitgedaagd om te zorgen voor vernieuwing. Heel leerzaam en vooral erg leuk.

“Binnen 4 jaar was ik verantwoordelijk voor ruim 400 mensen.”

Na mijn traineeship startte ik bij Axxicom als Regiomanager Zuid-Nederland. Axxicom was toen nog een relatief kleine organisatie, maar wel enorm in opkomst. Het was de tijd waarin gemeenten de verantwoordelijkheid kregen voor het aanbieden van thuishulp, met een enorme marktwerking tot gevolg. Axxicom groeide snel en binnen vier jaar was ik verantwoordelijk voor zo’n 400 thuishulpen en 6 team-coördinatoren. In mijn vijfde en laatste jaar bij Axxicom was ik als Manager Markt & Ontwikkeling commercieel verantwoordelijk voor de organisatie als geheel. Een rol die mij minder goed lag en mij deed besluiten over te stappen. Gelukkig was dit goed bespreekbaar omdat bij Facilicom de lijnen kort zijn. Iedereen is benaderbaar, ook de CEO. Het contact is persoonlijk, de mensen zijn betrokken en er is ruimte voor groei. Ik wilde dan ook graag een andere functie binnen Facilicom Group.

“Een bijzonder uitdagende dubbelfunctie? Klinkt als iets voor mij.”

Het werd Trigion, waar ik bedrijfsleider werd voor zowel Safety Opleidingen als Brandveiligheid. Een uitdagende en bijzondere dubbelfunctie die me op het lijf geschreven was. Helemaal bijzonder was het begeleiden van de verkoop van een van de bedrijfsonderdelen. Een gebeurtenis die je niet vaak meemaakt en waar ik superveel ervaring heb opgedaan. Na 2,5 jaar nam ik afscheid van Trigion om te gaan werken bij Facilicom Solutions. Zoals ik al zei, ik ben niet iemand die graag lang hetzelfde werk doet.

“Werken in facility management verveelt nooit.”

Mijn nieuwe werk bij Facilicom Solutions bestond uit het facilitair management van alle winkels van een landelijke telefoonketen. Dit heb ik zo’n vijf jaar mogen doen, tot zich weer een nieuwe kans voordeed: Klantmanager key accounts voor een grote energieleverancier. Nog steeds bij Facilicom Solutions, want ik ben hier nog lang niet uitgekeken! Werken als klantmanager bij Facilicom betekent dat ik eindverantwoordelijk ben voor het hele facilitaire contract met de klant. Hierbij stuur ik direct twee manager services aan en indirect een team van 40 medewerkers. Ook beheren we hierin de contracten met alle facilitaire leveranciers. Het meest bijzondere aan dit contract is de catering. In het cateringteam werken ook 15 talenten met een verstandelijke beperking. Een samenwerking waar ik enorm trots op ben en die laat zien dat Facilicom persoonlijke groei en ontwikkeling echt belangrijk vindt.

“Voorlopig ga ik nergens heen.”

De afgelopen jaren heb ik mijzelf kunnen ontplooien, doordat ik in nieuwe branches steeds weer nieuwe dingen leerde. Dat is ook waarom ik hier nog altijd werk. Facilicom is een fijne werkgever waar alles goed geregeld is. Voorlopig ga ik nergens heen. Nou ja, niet buiten Facilicom Group want ik zie mijzelf zeker nog wel overstappen als ik een andere interessante vacature zie bij een andere divisie waarin ik mijzelf verder kan ontwikkelen.

Wil jij ook klantmanager worden en wil je werken bij Facilicom, dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij hebben namelijk regelmatig klantmanager vacatures. Bekijk de onderstaande vacatures en solliciteer. 

Bekijk de vacatures