Hoe is het om te werken als teamleider bij Trigion?

Jan vertelt over zijn ervaring als teamleider bij Trigion. 

Gepubliceerd op: 12 september 2023

Maak kennis met Jan. Hij werkt al 24 jaar in de beveiliging en werkt sinds 2017 bij Trigion. Jan is zijn carrière begonnen als kok, besloot het roer om te gooien en liet zich omscholen. Inmiddels is Jan teamleider en geeft hij leiding aan team van 18 collega’s op drie verschillende locaties.

“Elke dag is een nieuwe uitdaging”

“Ik ben nog steeds erg enthousiast over mijn werk als beveiliger, elke dag opnieuw”, zegt Jan in een adem. “De afwisseling in het werk en toch wel een beetje spannend omdat je nooit weet wat er gaat gebeuren. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en dat maakt mijn werk zo interessant. Werken als beveiliger heeft zoveel verschillende aspecten dat het echt een heel boeiend beroep is.”

“Als beveiliger moet je ook het gesprek kunnen aan gaan”

“Als teamleider ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van een aantal kantoren. Een beveiliger zijn op een kantoor is een hele verantwoording, je moet zorgen dat iedereen op de locatie zich veilig voelt maar ook daadwerkelijk is. Ik leer mijn team dat communiceren ook heel belangrijk is in je rol als beveiliger. Je moet begrip tonen voor de mensen die tegenover je staan, of ze nu boos of verdrietig zijn. Iemand zomaar wegsturen is niet altijd de beste oplossing, dat leidt soms alleen maar tot meer problemen. Het is beter om een gesprek aan te gaan, dat is wat ik mijn team ook aanmoedig om te doen. Je moet voorzichtig met situaties om gaan om de zaken goed onder controle te houden.“

“Mijn team steunt elkaar onvoorwaardelijk”

“Ik ben de persoon die gebeld wordt wanneer er problemen zijn maar ik heb contact met de opdrachtgever en met het hoofdkantoor van Trigion. Dat schakelen vind ik heel erg leuk om te doen. Mijn team moet op mij kunnen rekenen maar de klant ook. Het is belangrijk dat de beveiligingswerkzaamheden verlopen volgens de afgesproken richtlijnen en dat die indien nodig, ook bijgesteld worden.

Omdat ik verantwoordelijk ben over meerdere locaties, reis ik op mijn werkdag heen en weer tussen deze locaties. Elke locatie is uniek en er komen allerlei soorten mensen, van boze klanten tot aan toeristen. Ik vind afwisseling in mijn werk heel prettig maar het ontmoeten van nieuwe mensen vind ik toch wel een van de leukste onderdelen van mijn werk.

Een team moet elkaar onvoorwaardelijk ondersteunen, daar hecht ik veel waarde aan. Bij mij draait het om geven en nemen én dingen samen oplossen. Vertrouwen is cruciaal in ons werk, het vormt de basis. Op een locatie zit je als beveiliger nooit alleen, er is altijd een team. Je moet kunnen terugvallen op jouw collega’s in de meldkamer wanneer jij de receptie zit als er calamiteiten zijn.”

“Trigion is mijn veilige keuze”

In mijn team is iedereen even belangrijk. De minder leuke klusjes doe ik zelf meestal als eerste, bijvoorbeeld in de regen bij een slagroom staan. Ik ben zelf onderaan begonnen en inmiddels doorgegroeid tot teamleider, daarom weet ik hoe belangrijk het is dat er geen hiërarchie is in een team. Ook vind ik dat ik als teamleider het juiste voorbeeld moet geven. Het aansturen en motiveren van mijn team doe ik door te laten zien hoe je zelf plezier kunt hebben in je werk. Op zondagavond baal ik niet dat ik de volgende dag weer moet werken, mijn werk geeft mij een goed gevoel maar ook het vertrouwen dat er is binnen mijn team. Dat maakt het compleet voor mij en daarom is Trigion mijn veilige keuze.”

Bekijk de vacatures