Werken als toezichthouder bij het COA

Waarom Peter kiest voor een baan als toezichthouder bij COA

Gepubliceerd op: 29 augustus 2024

"Het werk als toezichthouder is een leuke en afwisselende baan voor mensen die graag samen willen bijdragen aan de veiligheid op een COA-locatie. Begin dit jaar zag ik een vacature voor toezichthouder bij COA Ter Apel. Op dat moment werkte ik parttime als docent geschiedenis. Omdat ik graag met en voor mensen werk, sprak deze functie mij direct aan. Bovendien heb ik een persoonlijke connectie met vluchtelingenverhalen, wat deze rol voor mij extra betekenisvol maakt.

Als toezichthouder draag ik bij aan de veiligheid door alle mensen die het terrein van COA Ter Apel willen betreden te controleren, van bewoners tot externe bezoekers. De afwisseling in het werk is groot: je werkt op verschillende plekken en tijden, en je hebt contact met diverse collega’s, bewoners en bezoekers. Elke werkdag is anders. Mijn belangrijkste taak is om 24/7 toezicht te houden bij de toegangspoorten, wat essentieel is voor de leefbaarheid en veiligheid van het terrein.

“Het werk als toezichthouder is een leuke en afwisselende baan voor mensen die graag samen willen bijdragen aan de veiligheid op een COA-locatie.” 
 

Ik vind het erg waardevol om een bijdrage te leveren aan de veiligheid binnen de organisatie. Het geeft mij veel voldoening om samen met mijn collega's elke dag weer een veilige omgeving te creëren. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden binnen Trigion City 360; als je de juiste capaciteiten hebt, kun je de opleiding beveiliger (mbo-niveau 2) volgen en verder groeien binnen de organisatie.

Hoewel ik geen ervaring had met nachtdiensten, went dit snel met een goede planning van je beschikbaarheid. Het werk is afwisselend en biedt veel mogelijkheden om bij te dragen aan een veilige omgeving bij COA Ter Apel. Als je een betrokken en verantwoordelijke werkhouding hebt, is deze functie zeker een aanrader."

- Peter, Toezichthouder bij COA Ter Apel