Het mbo traineeship bij Facilicom Group: ontdek jouw passie en groei als professional!

Je hebt een mbo-opleiding niveau 4 afgerond, bent begonnen aan een baan maar je zit niet op je plek en je vraagt je af: wat nu? Een mbo traineeship bij Facilicom Group kan dan dé perfecte opstap zijn naar een succesvolle carrière. Laat je inspireren door het verhaal van Laure, een succesvolle mbo trainee bij Facilicom Group.

Gepubliceerd op: 1 oktober 2024

Van Sport en Bewegen naar Recruitment

“Ik had de opleiding Sport en Bewegen op mbo-niveau 4 succesvol afgerond en was zelfs begonnen aan een hbo-opleiding Fysiotherapie. Na twee jaar wist ik het zeker, deze opleiding past niet helemaal bij mij. Tijdens mijn zoektocht naar werk, heb ik ook anderhalf jaar werkervaring opgedaan bij een BSO. Hoewel ik een geweldige tijd had, had ik weinig ontwikkel en doorgroeimogelijkheden. Het mbo traineeship van Facilicom Group kwam dus op het juiste moment op mijn pad", glimlacht ze. "De mogelijkheid om verschillende aspecten te leren kennen en mezelf te ontwikkelen, sprak me enorm aan". Als trainee kon Laure haar voorkeur uitspreken voor een bepaald vakgebied en dat werd Recruitment. "Ik vind het leuk om met mensen te werken en met hen in gesprek te gaan. Als recruiter ga je op zoek naar de perfecte match voor een openstaande vacature, en spreek je veel mensen. Ik kan mensen helpen aan hun droombaan. Een geweldige uitdaging leek mij dat.”

"Het mbo traineeship bood mij de kans om mijzelf te ontwikkelen en verschillende aspecten van het bedrijf te leren kennen. Dat was voor mij de belangrijkste reden om te solliciteren." - Laure, mbo trainee bij Facilicom Group

Persoonlijke ontwikkeling als mbo trainee

Tijdens haar eerste jaar als mbo trainee werkte Laure bij Gom, waar ze zich bezighield met de werving van schoonmaakmedewerkers tot rayonleiding. "Ik schreef vacatureteksten, plaatste vacatures, had contact met hiring managers en bezocht banenmarkten. Heel afwisselend!" Daarnaast werkte ze samen met andere mbo trainees aan projecten en volgde ze trainingen. "We maakten persoonlijke ontwikkelingsplannen en deden onderzoek. Heel leerzaam allemaal en ook heel leuk."

Switchen en groeien binnen Facilicom Group

“In mijn tweede jaar als mbo trainee ging ik aan de slag als rayonleider bij Gom. Ik merkte vrij snel dat deze rol niet bij mij paste. Gelukkig heb ik dit kunnen aangeven en kreeg ik de mogelijkheid om intern te switchen. Ik ben overgestapt naar Incluzio waar ik mij nu bezighoudt met recruitment voor het sociaal domein. Recruitment past veel beter bij mij!”

"Het mbo traineeship was echt waardevol. Ik ben enorm gegroeid als mens en weet nu wat ik waard ben. Het is uitdagend en vraagt veel zelfreflectie, maar als je daarvoor openstaat, kun je jezelf echt ontwikkelen!" - Laure, mbo trainee bij Facilicom Group

Een veelbelovende toekomst dankzij het mbo traineeship

Laure is dankbaar voor alle kansen die ze heeft gekregen tijdens haar mbo traineeship. "Ik wist eerst niet goed wat ik wilde, maar de mogelijkheden bij Facilicom Group zijn eindeloos. Je kunt echt iets vinden wat bij je past!" Na haar traineeship blijft ze dan ook met veel plezier werken bij Facilicom Group als recruiter. "Ik zit lekker op mijn plek en kan me hier verder ontwikkelen in mijn vakgebied."

Ben jij ook een ambitieuze mbo'er die graag wil groeien en ontdekken waar je talenten liggen? Bekijk dan snel de mogelijkheden voor een mbo traineeship bij Facilicom Group en wie weet ben jij binnenkort net als Laure een trotse en succesvolle trainee!

Bekijk de vacature