Hoe is het om te werken als Rayonleider bij Gom?

Aaltje Stuivenberg vertelt over haar ervaring als Rayonleider bij Gom. 

Gepubliceerd op: 6 november 2023

Met meer dan 20 jaar ervaring in de schoonmaakbranche, waarvan 10 jaar bij Gom, heeft Aaltje Stuivenberg haar passie voor dit vak nooit verloren. Haar carrière bij Gom begon in 2013, toen het bedrijf waar ze destijds werkte werd overgenomen door Gom. Sindsdien heeft Aaltje zich ontwikkeld van een praktische schoonmaker tot een inspirerende leidinggevende.

Een warm welkom en een thuisgevoel

Vanaf het eerste moment dat ik bij Gom werkte voelde ik mij gelijk welkom en merkte ik al dat ik mij thuis voelde bij deze organisatie. In die tijd werkte ik ook nog ergens anders maar ik wilde heel graag alleen bij Gom werken. Gelukkig werd deze wens snel vervuld en sindsdien werk ik nog steeds met veel plezier bij Gom.

Doorgroeimogelijkheden bij Gom

De afgelopen jaren heb ik verschillende carrièrestappen gezet binnen Gom. Ooit begonnen met een uitvoerende schoonmaakfunctie en doorgegroeid naar een leidinggevende rol als rayonleidster. Mijn leidinggevende zag het potentieel in mij en stimuleerde mij om mezelf verder te ontwikkelen. Ondanks dat ik van nature niet erg ambitieus ben, heb ik deze kans met beide handen gegrepen en daar heb ik nog steeds geen spijt van. Binnen Gom ben ik ook gewisseld van business unit. Van offices ben ik overgestapt naar zorg – nog een keuze waar ik geen spijt van heb. Werken voor de business unit zorg geeft veel voldoening, het is mooi en dankbaar werk.  

Werken in de zorgsector vereist veerkracht en een stevige basis. In de zorg kom je andere uitdagingen tegen en moet voorbereid zijn op verschillende situaties. Zowel de werkomgeving als het team zijn anders dan bijvoorbeeld op kantoor. In een zorginstelling zitten mensen die soms ook behoefte hebben aan een praatje, op kantoor is dat meestal niet het geval. Zonder mijn team kan ik dit werk niet met plezier doen. De waardering die ik krijg vanuit mijn team geeft mij een trots gevoel.

Een dag in het leven van een rayonleidster

Mijn werkdagen zijn gevarieerd en dynamisch. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Ik bezoek regelmatig verschillende locaties om mijn team te spreken maar ook om controles uit te voeren. Als rayonleidster heb ik de vrijheid om mijn eigen planning te maken, die vrijheid vind ik heel fijn om te hebben. Als ik op locatie ben zorg ik ervoor dat ik tijd vrij maak voor mijn team. Sta altijd klaar met een luisterend oor of een helpende hand. Maar er zijn ook vaste taken die ik op locatie uitvoer zoals gesprekken met klanten en kwaliteitsinspecties.

In de middag ben ik vaak op kantoor om planningen te maken. Het is belangrijk dat alle locaties waarvoor ik verantwoordelijk ben goed bezet zijn en dat is soms echt een uitdaging. Als er gaten in de planning zitten vind ik het fantastisch op dit samen met mijn team op te lossen en in te vullen.

De telefoon gaat de hele dag door, van klanten die bellen maar ook collega’s uit mijn team of andere rayonleidsters. Ook zorg ik ervoor dat de benodigde materialen en middelen op voorraad zijn, dus mijn team kan altijd bij mij aankloppen als ze iets nodig hebben.

Gom: De ideale plek voor mijn persoonlijke ontwikkeling en groei

Gom biedt veel kansen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er is een uitgebreid trainingsprogramma, waarbij zowel vrijwillige als verplichte trainingen worden aangeboden. Ik waardeer de oprechte aandacht die Gom heeft voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Gom is een bedrijf met een mensgericht karakter, dat merk ik in alles. Ook mijn leidinggevende staat altijd voor mij klaar, die kan ik ook altijd bellen als het nodig is. Het belang van respect samenwerking en wederzijdse waardering zijn voor mij heel belangrijk. Ik voel mij gewaardeerd binnen mijn team maar ook door mijn leidinggevende, ik sta open voor feedback en kan ook leren van mijn teamleden.

Werken bij Gom: waar teamwork en waardering samenkomen

Als rayonleider heb ik veel verantwoordelijkheden en wordt er veel van mij gevraagd. Het is belangrijk om je eigen grenzen te stellen, open te communiceren met je team en te genieten van de vrijheid die deze functie biedt. Voor mij is werken bij Gom een geweldige ervaring waar ik op mijn plek zit. Ik voel mij gewaardeerd en gerespecteerd binnen mijn team en ik krijg voldoende mogelijkheden om te groeien en mijzelf verder te ontwikkelen. Werken in een bedrijf dat oog heeft voor persoonlijke groei, waardering en samenwerking.

Bekijk de vacatures