Karim's succesverhaal: van mbo trainee tot projectmanager bij Facilicom Group

Ben jij op zoek naar een uitdagende en veelzijdige carrière? Het mbo traineeship bij Facilicom Group kan jouw springplank zijn naar een uitdagende carrière, net zoals het dat was voor Karim. Na het succesvol afronden van zijn mbo traineeship, heeft hij bewust gekozen voor een functie binnen onze Business Technology afdeling.

Gepubliceerd op: 24 september 2024

Rayonleider: de spin in het web

“In mijn eerste jaar van het mbo traineeship was ik rayonleider bij Gom. Dat was een verantwoordelijke functie om mee te beginnen want als rayonleider ben je echt een spin in het web. Je ondersteunt klanten op een klantvriendelijke manier, zorgt ervoor dat resultaten worden behaald en komt constant met ideeën om de verwachtingen van de klant te overtreffen. Daarnaast gaf ik leiding aan een team van schoonmaakmedewerkers en maakte ik de personeelsplanningen. Het was een leerzame functie die heel afwisselend was.”

Regio-inzetcoördinator: een pittige maar fantastische ervaring

“In het tweede jaar van mijn mbo traineeship ging ik aan de slag als regio-inzetcoördinator. Dat was een vrij nieuwe functie binnen Gom en ik heb heel erg mijn best gedaan om deze kans te krijgen en ben er nog steeds trots op dat het is gelukt. In deze functie zorgde ik ervoor dat er bij personeelstekorten tijdelijke collega's werden ingezet. Stel een collega is uitgevallen dan moest ik ervoor zorgen dat er iemand tijdelijk komt ondersteunen zodat het werk op de locatie gewoon door kan gaan. Het was een hectische functie waar ik heel veel heb geleerd. Je hebt een grote verantwoordelijkheid en te maken met veel collega’s en ook klanten, ook moet je snel kunnen schakelen. Die moeten er geen last van hebben als iemand onverwachts is uitgevallen.”

“Leidinggeven leer je niet op school, dat heb ik echt geleerd als rayonleider,” zegt Karim trots.

Projectmanager bij Business Technology: een nieuwe uitdaging

“Na twee jaar vol groei en ontwikkeling binnen het mbo traineeship, heeft mijn toekomst binnen Facilicom Group een nieuwe wending gekregen. Ik ben nu werkzaam op de afdeling Business Technology als projectmanager. Ik ben bezig met veranderingen in IT-zaken en de implementatie van nieuwe systemen en processen. Het is belangrijk om collega’s mee te nemen in  de processen en met zoveel contacten met verschillende collega's, is het duidelijk dat elke dag weer anders is. In deze rol begeleid ik projecten van A tot Z en manage ik de verwachtingen van mijn collega's. Een rol vol uitdagingen en variatie kan ik je vertellen.”

Terugblik op het mbo traineeship

“Als ik terug kijk op het mbo traineeship zie ik dat echt als een zeer leerzame ervaring. Leidinggeven leer je niet op school, dat heb ik echt geleerd als rayonleider bij Gom. Het mbo traineeship heeft voor mij deuren geopend die hiervoor niet mogelijk waren. Ook ben ik als persoon enorm gegroeid en heb ik ontdekt wat ik echt leuk vindt om te doen. Met de ervaringen van de afgelopen twee jaar, kijk ik uit naar mijn toekomst binnen Facilicom Group. Ik heb nog genoeg ambities en ben dankbaar voor de kansen die het mbo traineeship mij geboden heeft.”

Wil jij ook zo'n gaaf carrièrepad uitstippelen? Overweeg dan het mbo traineeship bij Facilicom Group! Wie weet sta jij binnenkort op dezelfde plek als Karim, klaar om jouw dromen waar te maken binnen Facilicom Group!

Bekijk de vacature