Klaar voor de volgende stap na je mbo 4 opleiding? Ga voor het mbo traineeship van Facilicom Group!

Ben jij net afgestudeerd met een mbo 4 diploma en heb je al wat werkervaring maar is dit niet jouw droombaan? Of twijfel je tussen verder studeren of gaan werken? Misschien is een mbo traineeship bij Facilicom Group dan wel iets voor jou! Laat je inspireren door het verhaal van Andy, die pas zijn tweejarig mbo traineeship heeft afgerond.

Gepubliceerd op: 2 oktober 2024

Andy stond op een kruispunt: moest hij verder studeren aan het HBO of de sprong wagen naar de arbeidsmarkt? Hij wilde graag zijn eigen boontjes doppen en bij toeval ontdekte hij het mbo traineeship van Facilicom Group. Een unieke kans om waardevolle werkervaring op te doen en jezelf verder te ontwikkelen.

Het begin van zijn mbo traineeship avontuur

"In mijn eerste jaar als mbo trainee bij Trigion Traffic Support kreeg ik de kans om me te bewijzen als Junior Project Manager voor evenementen. Ik werkte aan verkeers- en vervoersplannen, waarbij ik een coördinerende rol vervulde. Van grote events zoals Defcon en Awakenings tot kleinere evenementen zoals Drift in Nijmegen en Milkshake. Dit jaar was bijzonder leerzaam. Ik kreeg, tijdens de uitvoering van de projecten, de kans om leiding te geven aan een team van 20-30 collega's, daar had ik geen ervaring mee maar was zo leerzaam. Er waren ook genoeg uitdagingen waar ik voor kwam te staan maar het was aan mij om oplossingen te vinden en dat maakt mijn functie zo leuk."

De uitdagingen van het tweede jaar

"Ik ging aan de slag als ondersteuner netwerk en transformatie bij Incluzio. Al vrij snel merkte ik dat ik de dynamiek miste, deze functie was vooral echt kantoorwerk. Veel achter een laptop zitten. Ondanks dat ik het wel heel leerzaam vond, zat ik er niet op mijn plek. Inmiddels had ik geleerd dat alles bespreekbaar is, dus toen ik dit had aangegeven bij mijn coach voelde ik een enorme opluchting. Het is zo belangrijk om de juiste stappen te durven nemen om gelukkig te zijn in je werk. Tijdens mijn tweede jaar ben ik overgestapt naar de rol van Junior Sales Manager bij Facilicom Solutions. Hier leerde ik de kunst van het luisteren. Klanten willen vaak meer dan alleen een standaardaanbieding. Ze willen weten dat je hun behoeften begrijpt."

Mijn huidige functie binnen Facilicom Group

"Na het afronden van mijn mbo traineeship ben ik begonnen als Project Manager bij Trigion City 360. Hier ben ik mede verantwoordelijk voor de werving en aansturing van toezichthouders op de COA locaties. Op dit moment houdt ik mij vooral bezig met het organiseren van sollicitatiegesprekken en het begeleiden van nieuwe collega's in hun onboarding. Tijdens die gesprekken geef ik presentaties en vervolgens dan individuele sollicitatiegesprekken. Het is soms wat stressvol maar het geeft veel voldoening."

Terugkijkend op het mbo traineeship

"Ik kijk terug op een leerzame periode. In het eerste jaar heb ik veel geleerd en mijzelf ontwikkeld. Het tweede jaar was uitdagend, maar die uitdagingen waren ook waardevol. Ben trots op de stappen die ik heb gezet op persoonlijk vlak. Niet alleen heb ik veel geleerd maar ik ook mijn eigen grenzen beter leren kennen. Voorlopig zit ik echt op mijn plek bij Facilicom Group, waar de mogelijkheden eindeloos zijn."

Werken bij Facilicom Group na je mbo traineeship

Een mbo traineeship biedt jou volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Je leert omgaan met uitdagingen, werken in teamverband en communiceren met collega's en klanten. Door de intensieve begeleiding en coaching groei je als persoon en professional. Na afloop van het traineeship liggen er vaak mooie doorgroeimogelijkheden voor je klaar binnen de organisatie.

Grijp jouw kans als mbo trainee

Wil jij jouw carrière een kickstart geven en jezelf ontwikkelen in een uitdagende en leerzame omgeving? Ga dan aan de slag als mbo trainee! Dus waar wacht je nog op? Solliciteer nu en ontdek hoe jij kan groeien binnen onze organisatie. Wie weet word jij de volgende Andy met een inspirerend verhaal!

Bekijk de vacature