Nigo's afwisselende baan als cateringmedewerker bij Food&i

Nigo werkt al twee jaar als cateringmedewerker bij Rechtbank Amsterdam. Als leergierig persoon weet zij van aanpakken; vaardigheden die zij goed kan toepassen binnen haar huidige baan bij Food&i. Dit is haar ervaring.

Gepubliceerd op: 1 november 2024

Nigo is cateringmedewerker bij Rechtbank Amsterdam
“Food&i in een rechtbank? Dat had ik niet verwacht," lacht Nigo. "Het is een unieke plek om te werken, maar ik voel me hier helemaal thuis. Als cateringmedewerker bij Rechtbank Amsterdam werk ik ’s ochtends in het restaurant om broodjes te maken en ’s middags sta ik bij de bar als barista. Hier zet ik lekkere koffies en heb ik contact met klanten. Daardoor heb ik veel afwisseling in mijn werk, wat ik heel leuk vind”, vertelt Nigo enthousiast.

Hoewel Nigo al ervaring had in de horeca, was de bedrijfshoreca voor haar een nieuwe uitdaging: "In het begin was het wel wennen, omdat ik veel nieuwe dingen moest leren, maar ik heb mijn draai snel gevonden”. Ook Nigo’s internationale achtergrond komt goed van pas in haar werk: “Ik verwelkom de gasten in verschillende talen: Nederlands, Engels, Farsi, Urdu, Dari, Pashto en soms zelfs een beetje Duits en Punjabi. Dat zorgt voor een warm welkom."

Een baan met zekerheid en vaste uren

Nigo vond haar baan online. Ze vertelt over haar zoektocht: “Via Google heb ik gezocht naar ‘cateringmedewerker’. Op Google kom je heel veel uitzendbureaus tegen, maar dat wilde ik niet. Ik wilde graag vaste uren werken op een vaste locatie, niet op oproepbasis op verschillende plekken. Daarom keek ik verder en kwam ik op de website van Food&i terecht. Hier zag ik de vacature voor cateringmedewerker bij Rechtbank Amsterdam staan.”

“Ik heb eerder bij een advocatenkantoor gewerkt en al ervaring in de horeca. Daarom sprak deze baan mij heel erg aan en heb ik mijn cv en motivatiebrief opgestuurd. Daarna heb ik een sollicitatiegesprek gehad en ben ik aangenomen voor deze functie. Nu werk ik hier al twee jaar voor 30 uur per week, maandag tot en met vrijdag.”

Een hecht team met een gedeelde passie

“Op deze locatie hebben we een klein hecht team van Food&i-collega’s: een kok, barista, leidinggevende en ik als cateringmedewerker. Voor deze baan zijn drie dingen belangrijk: gastvrijheid, je moet hard willen werken en een teamplayer zijn. Daarom is het contact met de collega’s op de werkvloer ook heel goed. We zijn heel collegiaal, er is een hecht teamverband en we hebben begrip voor elkaar. Als er een collega ziek is of niet aanwezig kan zijn, vervangen we elkaar. We werken hard en nemen ons werk serieus, maar hebben ook plezier.”

 Blijven leren en groeien met Food&i

Nigo is blij met de opleidingsmogelijkheden bij Food&i: “We krijgen training vanuit Food&i; hier leer je alles wat je moet weten over een baan in bedrijfshoreca. Een tijdje terug hebben we weer training gehad en dat vind ik wel heel goed. Hier leren we meer over de werkwijze van Food&i, de impact van het bedrijf en wat er van jou als collega van Food&i verwacht wordt. Ik vond de training echt hartstikke leuk en ik heb er veel van geleerd.”

Nigo’s toekomst bij Rechtbank Amsterdam

Nigo voelt zich helemaal op haar plek en heeft geen behoefte aan verandering: “Ik werk hier graag en wil voor een langere periode op deze locatie blijven werken. Ik wil mijn functie verder uitbouwen binnen Rechtbank Amsterdam en bij Food&i. Elke dag hier is leuk voor mij en ik maak het ook leuk voor mezelf. Ik zit hier op mijn plek.”