Van mbo naar een succesvolle carrière: mijn ervaring met het mbo traineeship van Facilicom Group

Ben jij net klaar met een mbo opleiding en weet je niet goed welke richting je op wilt? Zit je tussen werk en school in en heb je moeite om een studie te vinden waar je 100% achter staat? Dit was het dilemma van Joëlle. Via via ontdekte zij de mogelijkheid van een MBO Traineeship. Dit sloot perfect aan bij waar ze naar op zoek was: de kans om te ontdekken wat ze écht leuk vind en waar ze goed in is. 

Gepubliceerd op: 2 oktober 2024

Mijn achtergrond

“Nadat ik mijn mbo opleiding mediamanagement succesvol had afgerond besloot ik de hbo studie cross mediale communicatie te volgen. Dit was midden in de  coronapandemie en had ik nauwelijks contact met medestudenten en docenten. Ik haalde weinig voldoening en plezier uit mijn studie en besloot ermee te stoppen. Ik stond voor een dilemma: werken of toch verder studeren en op zoek naar een nieuwe opleiding? Het mbo traineeship kwam op het juiste moment op mijn pad.”

Mijn ervaringen tijdens het mbo traineeship

“In mijn eerste jaar als mbo trainee werd ik planner bij Trigion. Ik was verantwoordelijk voor het inplannen van beveiligers en hun refreshmentcursussen op de locatie Schiphol. Dit zijn verplichte opfriscursussen voor onze beveiligers. Een uitdagende klus, want alles moest naadloos aansluiten op hun roosters. Daarnaast zorgde ik voor korte termijnplanning en het dichten van gaten. Ondertussen hield ik ook in de gaten dat ze niet te veel werkten en geen overuren draaiden.

In mijn tweede jaar als mbo trainee maakte ik de sprong naar een leidinggevende rol als rayonleider bij Gom Onderwijs. Ik was verantwoordelijk voor maar liefst 20 scholen in de regio Den Haag. Het was pittig, want als rayonleider wordt er veel van je verwacht. Je bent de spin in het web, onderhoudt contact met klanten, zorgt voor medewerkers en bent aanwezig bij controles. Ik dook echt in de wereld van schoonmaak, heb cursussen gevolgd om alles te leren over schoonmaak en kwaliteitscontroles. Op persoonlijk vlak ben ik enorm gegroeid; ik durfde meer vragen te stellen en mezelf te laten zien.”

Groeien binnen Facilicom Group

“Na mijn ervaringen als planner en rayonleider, besloot ik de overstap te maken naar recruitment binnen Gom. Er was een vacature en ik greep mijn kans. Met mijn kennis van de verschillende functies binnen Gom voelde het als de perfecte match. Mijn eerdere ervaringen tijdens het mbo traineeship komen hier goed van pas. Ik geniet van de afwisseling, vrijheid en mogelijkheden die deze functie mij biedt. De afwisseling die ik miste als planner, maar zonder de overweldigende verantwoordelijkheid van een rayonleider. En met een top leidinggevende die echt naar me luistert, zit ik helemaal op mijn plek. En het mooie is: binnen Facilicom Group kan ik nog verder groeien, of dat nu binnen recruitment is of in een andere richting zoals HR.”

Mijn advies: overweeg het mbo traineeship van Facilicom Group

“Het mbo traineeship zou ik echt iedereen aanraden. Als je niet weet wat je wilt, geeft dit je de ruimte om te ontdekken waar je plezier uit haalt in je werk. Ik heb enorm veel geleerd, zowel professioneel als persoonlijk.

Dus als jij ook twijfelt over je volgende stap, overweeg dan zeker het mbo traineeship! Wie weet ontdek jij, net als ik, waar je echt gelukkig van wordt in je werk.”

Bekijk de vacature